Vastgoed financieren

Subsidiekraan voor verduurzaming gaat weer open

24 november 2020 gaat de SDE++ subsidiekraan van 5 miljard euro bij de RVO weer open. De provincie Flevoland wil de energietransitie in de provincie versnellen en heeft daarom het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) opgericht, zij bieden ondernemers in Lelystad en Almere* de mogelijkheid om optimaal van deze subsidie gebruik te maken door hen te helpen met de subsidieaanvraag.

Wat is SDE++ subsidie?

Met de SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) subsidie stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. Met het plaatsen van zonnepanelen op uw dak, ontvangt u voor een periode van 15 jaar een vergoeding per opgewekte kWh. Zonnepanelen in combinatie met subsidie vormen dus een heel interessante business case. U verdient namelijk drie keer geld: (1) subsidie per opgewekte kWh zonne-energie, (2) u bespaart op uw stroomrekening omdat u zelf uw energie opwekt én (3) de opgewekte energie die u niet verbruikt kunt u verkopen aan het net. Én u helpt uiteraard ook mee aan de CO2-reductie in Nederland!

‘No SDE, no pay’

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie om de energietransitie te versnellen. Zij helpen ondernemers, verenigingen en coöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Vanuit EEF helpen zij bedrijven -op basis van no SDE, no pay– bij de SDE++ aanvraag. Dankzij hun jarenlange kennis en ervaring met het aanvragen van deze subsidie, is de kans op een positieve beschikking door de RVO voor uw dak zeer groot. Zij maken een heldere businesscase en nemen alles rondom het aanvragen van de subsidie uit handen.

Hoe werkt het?

 • U bent een ondernemer gevestigd in Lelystad en/of Almere
 • U laat een e-mail met uw contactgegevens achter info@eef-flevoland.nl
  EEF gaat uiteraard zorgvuldig om met uw gegevens.
 • EEF neemt vervolgens spoedig contact met u op
  EEF wilt zo goed mogelijk op de hoogte zijn van uw situatie, zodat zij zoveel mogelijk voordelen uit uw subsidieaanvraag kunnen halen.
 • EEF vraagt SDE++ subsidie voor u aan bij de RVO
  U heeft verder geen omkijken naar uw aanvraag en kunt zich dus blijven focussen op uw bedrijf.
 • De RVO hanteert een tijd van ongeveer dertien weken om subsidie toe te kennen.
  Zodra EEF meer weet, hoort u het direct.
 • U neemt het besluit of u zonnepanelen op uw dak wilt plaatsen.
  De aanvraag en de subsidie zijn beide geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Laat EEF u helpen!

Let op! De aanvraagrondes voor SDE++ zijn maar beperkte tijd open (24 november t/m 17 december 2020). Wilt u gebruik maken van het aanbod? Neem dan op tijd (vrijblijvend) contact op met EEF (085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl), zodat EEF u van goed advies kan voorzien en uw subsidie gratis** en op tijd aan kan vragen.

Heeft u reeds een SDE+ beschikking ontvangen uit een eerdere subsidieronde en heeft u hulp nodig bij de realisatie en/of financiering van uw project? Ook dan staat EEF voor u klaar om uw project succesvol te realiseren.

* De hulp bij het aanvragen van SDE++ subsidie kan EEF alleen aanbieden aan ondernemers in Lelystad en Almere, dit in verband met de beperkte netcapaciteit in andere gemeenten in de provincie.
**
Wanneer uw SDE++ subsidie door de RVO wordt beschikt, brengt EEF 250 euro in rekening. Doet u een aanvraag voor een systeem groter dan 500 kWp (dakoppervlak van circa 3000m2) dan komt daar een haalbaarheidsstudie à 1250,- euro bij. Wordt de SDE++ subsidie niet aan u beschikt, dan betaalt u niets!

Voor de financiering van verduurzaming zijn er verschillende oplossingen. Benieuwd naar deze oplossingen? Laten we een vrijblijvende afspraak inplannen.

Menu