Vastgoed financieringen

Vastgoed financieringen

Je wilt een bedrijfspand (her)financieren of commercieel vastgoed kopen voor de verhuur. Wij leggen je graag meer uit over de mogelijkheden van vastgoed financieringen voor het MKB.

Tot voor kort was een zakelijk vastgoed hypotheek alleen maar te verkrijgen via de bank. Echter als gevolg van de crisis in 2008 zijn de eisen die aan banken worden gesteld, enorm aangescherpt. Daardoor verstrekken banken steeds minder leningen voor zakelijk onroerend goed en vooral commercieel onroerend goed. Vooral MKB- ondernemers zijn hier het slachtoffer van.

De laatste jaren zijn er gelukkig veel nieuwe partijen erbij gekomen op het gebied van MKB- financieringen voor zakelijk en commercieel vastgoed.

Fin-Match biedt aantrekkelijke vastgoed financieringen voor het MKB. Een voorbeeld daarvan is de bankvrije vastgoed financiering, waarbij het vastgoed wordt gefinancierd door een private investeerder, via crowdfunding of via een nieuwe/ alternatieve financier.

Wat is een vastgoed financiering?

Een vastgoed financiering is een vorm van een lening om een vastgoed object te kopen of te herfinancieren. Bijvoorbeeld wanneer je als ondernemer het huidige huurpand wilt kopen of je gaat verhuizen naar een nieuw bedrijfspand.

Een vastgoed financiering kan worden afgesloten bij de bank, maar zij stellen hoge eisen. Door de komst van nieuwe partijen op de vastgoed financieringsmarkt, heb je als ondernemer meer keuze en mogelijkheden voor de financiering van vastgoed.

In de regel is de looptijd van een vastgoed financiering tien tot twintig jaar waarbij kan worden gekozen voor diverse rentevast perioden. De LTV (loan to value) is het percentage van de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van het object. Hoe hoger de LTV, hoe hoger het risico is voor de financier, wat zich zal vertalen in een hogere rente. Doorgaans wordt tot maximaal 70-80 procent LTV gefinancierd. Maar er zijn ook partijen die 100 procent financiering verschaffen. Een vastgoed financiering is daarom maatwerk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de waarde van het pand, de risico’s en hoeveel je zou willen financieren.

Wij helpen je graag met het vinden van de juiste vastgoed financiering.

Fin-Match Onafhankelijk adviseur

Hoe wij je helpen met een vastgoed financiering

Het vinden van de juiste vastgoed financiering start ten eerste met een goed gesprek waarbij we jouw wensen in kaart brengen. Op basis van je wensen en ambities maken wij een adviesplan om vervolgens te komen tot een verantwoord financieringsplan.

Wanneer je je kunt vinden in ons financieringsvoorstel, gaan wij op zoek naar de juiste financieringsvorm en financier. De ene financiering is namelijk niet gelijk aan de ander. Wij helpen je graag met een advies op maat.

Na het indienen van ons financieringsmemorandum bij verschillende financiers ontvangen wij de offertes. Deze spreken wij met jou door en kiezen daarna met jou de beste financiering die bij jou wensen past. De aanvraag wordt ondertekent en de financiering is geregeld. Natuurlijk begeleiden wij ook in het proces waarbij er een taxatierapport zal moeten worden opgesteld en wanneer er gepasseerd zal moeten worden bij de notaris.

Op zoek naar een vastgoed financiering?

Vraag nu gratis en vrijblijvend een gesprek aan. Samen zorgen wij ervoor dat je het door jou gewenste vastgoed object kunt financieren.

Menu