Informal investors

Informal investors

Je wilt als ondernemer uitbreiden of een nieuw product lanceren in de markt, daarom ben je op zoek naar de juiste vorm van financiering. Je hebt extra geld nodig om de investering te doen, maar je wilt of krijgt geen bancaire financiering. Heb je wel eens gedacht aan informal investors?

De rol van informal investors wordt steeds groter en belangrijker, het is een relatief onbekende financieringsvorm.Het kan hier gaan om investeringen in jouw bedrijf door andere ondernemers, maar ook om particulieren, zoals je familie of goede vrienden. Zij stellen vaak andere eisen en voorwaarden aan de financiering dan bijvoorbeeld een bank.

Fin-Match heeft ruime ervaring opgebouwd in het adviseren en begeleiden van zowel informal investors als bedrijven.

Informal investors willen investeren in jouw onderneming. Voor het geïnvesteerde bedrag in je onderneming vragen zij een vergoeding. Dit kan enerzijds een rentevergoeding zijn over de verstrekte financiering, of anderzijds een aandelenbelang in je onderneming.

Wat zijn informal investors?

Informal investors zijn investeerders die hun eigen vermogen investeren in andere bedrijven. Het is een onafhankelijke partij, die voor eigen rekening en risico investeert in jouw onderneming, meestal gaat het om particuliere investeerders.

Een informal investor is vaak interessant wanneer andere financiers geen of onvoldoende mogelijkheden bieden en je wel een financiering nodig hebt. Een informal investor wordt ook wel Business Angel genoemd.

De Angel focust zich vaak zeer sterk op de ondernemer zelf. De informal investor investeert meestal alleen als het goed klikt met de ondernemer. Zowel op zakelijk gebied als ook op persoonlijk vlak.

Fin-Match Onafhankelijk adviseur

Wie zijn informal investors?

Informal Investors zijn doorgaans succesvolle oud ondernemers die in het verleden een groot vermogen hebben opgebouwd. Dit vermogen willen ze deels investeren in andere bedrijven, zoals jouw onderneming.

Soms om enkel rendement op het uitgeleende bedrag te behalen. Maar vaak ook omdat zij zich herkennen in de ondernemer en deze met kapitaal willen ondersteunen. Regelmatig stellen business angels naast hun geld, ook hun kennis, kunde en netwerk ter beschikking.

Voordelen van informal investors

  • Direct beschikbaarheid over kapitaal van de informal investor.
  • Kennis en kunde van de investeerder als toegevoegde waarde voor je bedrijf.
  • Beschikbaarheid van extra klant contacten door het netwerk van de business angel.
  • Andere voorwaarde voor kredietverstrekking dan bij een bancaire lening.

Hoe wij je helpen met informal investors

Wij beschikken over een selectie groep informal investors, waar wij een beroep op kunnen doen. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met diverse platforms waaraan meerdere investeerders zijn verbonden.

Informal investors combineren geld met hun marktervaring en netwerk. Zij investeren vaak voor de middellange termijn, denk hierbij aan vijf tot tien jaar. Vaak investeren zij in startende, kleine snelgroeiende en middelgrote bedrijven die opereren in groeimarkten.

Daarnaast investeren business angels niet enkel en alleen om rendement te maken. Ze hebben veel ervaring en kunde die ze willen overbrengen aan jou als ondernemer.

Zelf investeren in andere bedrijven?

Wij komen graag in contact indien je zelf of met je bedrijf wilt investeren in andere bedrijven. Na een kennismakingsgesprek voegen wij je graag toe aan ons netwerk van financiers om mogelijk in de toekomst jou te kunnen koppelen aan een bedrijf dat past bij jouw investeringsprofiel.

Menu