Crowdfunding

Crowdfunding als bedrijfsfinanciering is inmiddels een begrip. Het is een vorm van co- financiering waarbij meerdere investeerders geld steken in een plan voor een bedrijf, dienst of product. Er zijn al veel succesvolle voorbeelden bekend van deze manier van financieren.

Crowdfunding heeft in korte tijd een enorme vlucht genomen, wat zeker geen toeval is. Banken staan niet meer zo welwillend tegenover veel investeringen. En de rente op de spaarrekening is te verwaarlozen.

Of het nu gaat om factoring, leasen of crowdfunding, wij adviseren jou en zorgen voor de juiste vorm van financiering voor je bedrijf. Wij hebben jarenlange ervaringen in ondernemerskredieten en daarmee bieden wij toegang tot alle geldverstrekkers voor het MKB.

Je wilt je bedrijf uitbreiden, een nieuw product op de markt brengen of een bedrijfspand kopen. Natuurlijk kun je direct naar de bank gaan voor een zakelijke lening, maar deze worden niet gemakkelijk verstrekt. Een andere manier om je bedrijfsplannen te realiseren en financieren is door middel van crowdfunding.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een financieringsvorm waarbij de financiering niet via de bank verloopt, maar waarbij het publiek in jouw bedrijf investeert. Dit kunnen vermogende mensen zijn, particulieren met spaargeld of bedrijven met overtollige liquide middelen.

Crowdfunding wordt in Nederland ook wel publieksfinanciering genoemd. Een grote groep investeerders maakt het voor MKB-ondernemers mogelijk nieuwe activiteiten te realiseren. Het crowdfunding platform verbindt ondernemingen die op zoek zijn naar een financiering, met mensen en organisaties die willen investeren.

Voor investeerders is crowdfunding aantrekkelijk omdat het meer oplevert dan de rente op de spaarrekening. Daarnaast kan de investeerder zelf bepalen in welke onderneming hij zijn geld stopt.

Als je geld ophaalt met crowdfunding kan dit voordeliger zijn dan met bancaire krediet oplossingen. Crowdfunding gaat ook sneller dan een banklening. Of het nu om een klein bedrag gaat of een grote investering, via crowdfunding en door onze begeleiding en advies kunnen wij zorgen dat je snel kan investeren.

Fin-Match Onafhankelijk adviseur

Hoe wij jou helpen met crowdfunding

Crowdfunding platforms slaan de brug tussen investeerders en ondernemers die kapitaal zoeken, in de vorm van een concreet investeringsaanbod waarop je online kunt intekenen. Verder controleren ze de ondernemer en zijn onderneming en regelen ze het betalingsverkeer. Platforms screenen alle projecten die ze aanbieden en verbinden er een risico kwalificatie aan.

Om als ondernemer zelf uit te zoeken welk platform het beste is of de meest gunstige voorwaarden heeft is een enorme zoektocht. Wij hebben veel kennis en ervaring opgedaan met verschillende online platforms. Hierdoor kunnen wij jou daarom goed adviseren welk crowdfunding platform het beste bij jouw onderneming past.

De voordelen van crowdfunding voor jou als ondernemer

 • Crowdfunding geeft direct geld
  De samenwerking met een crowdfunding platform scheelt je tijd. De kosten zijn relatief laag en daarnaast kun je snel van start. Vaak loopt het storm, het is geen uitzondering dat het gewenste financieringsbedrag binnen een uur al is bereikt.
 • Je maakt gebruik van je eigen netwerk
  Als je bij jouw klanten en andere relaties een goede naam hebt, is de kans groot dat zij in je onderneming willen investeren.
 • Met crowdfunding werf je nieuwe klanten
  Wie in je onderneming investeert, is er zelf bij gebaat dat het goed gaat met je bedrijf. Deze investeerder zal daarom niet snel voor een concurrent kiezen.
 • Investeerders worden ambassadeurs
  Wie in je onderneming heeft geïnvesteerd, zal je zeer waarschijnlijk ook aanbevelen bij zijn of haar relaties.
Menu