Wat is bancaire financiering?

Banken blijven een belangrijke financier van het MKB. Met name bij de grotere financieringen spelen zij nog steeds een aanzienlijke rol. Banken bieden meerdere financieringsvormen aan. De belangrijkste vormen van bancaire financiering zijn de banklening, rekening courant krediet, bankgarantie, hypothecaire lening en lease.

Een banklening varieert in looptijd van doorgaans zes tot zestig maanden. Een banklening kan voor diverse investeringen worden ingezet. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van machines, de kosten van een verbouwing of investeringen in andere activa.

Een rekening courant krediet wordt gebruikt om liquiditeitstekorten in de exploitatiecyclus van de onderneming op te vangen. Hierdoor heeft je onderneming voldoende werkkapitaal om te allen tijde aan alle verplichtingen te kunnen voldoen.

Een bankgarantie is een garantie van de bank waarbij de bank aan de begunstigde van de garantie laat weten dat zij onvoorwaardelijk garant zal staan voor een bepaald bedrag.

Een hypothecaire lening is een geldlening waarbij een registergoed, zoals onroerend goed als onderpand dient.

Lease is een kredietvorm waarbij de bank bijvoorbeeld een bedrijfswagen financiert en ter beschikking stelt voor je onderneming. In de leaseovereenkomst wordt vooraf de duur van de overeenkomst vastgelegd en de vergoeding die betaald wordt voor de financiering van het object.

Fin-Match Onafhankelijk adviseur

Hoe gaan wij te werk?

De traditionele bancaire financiering wordt veelal door de (groot) banken en grote financiële instelling verstrekt. Het is steeds moeilijker geworden voor ondernemers om bij banken aan te kloppen. Wij als financieringsspecialisten helpen jou om de beste financiering voor je bedrijf te krijgen. Ook bij de banken is nog steeds veel mogelijk met een goede voorbereiding en een professionele financieringsaanvraag. Vraag nu een gratis en vrijblijvend gesprek aan. Samen zorgen wij ervoor dat je de juiste financiering kunt krijgen om je ambities als ondernemer waar te kunnen maken.

Menu