Alternatieve financiering

Alternatieve financiering

Steeds meer MKB-bedrijven zijn op zoek naar alternatieve en nieuwe financieringen. Dit komt deels omdat banken terughoudender zijn in het financieren van kleine bedragen onder de 1 miljoen euro. Daarnaast ook omdat bepaalde sectoren moeilijk in aanmerking komen voor een bancaire financiering.

Gelukkig zijn er steeds meer partijen die het MKB in Nederland willen financieren en verder willen helpen. Wij kennen deze partijen goed en hebben een sterk netwerk opgebouwd om voor jou de beste financiers te vinden.

Wat zijn de verschillende financieringsvormen?

Verschillende nieuwe en alternatieve financiers bieden ook verschillende financieringsvormen aan. De meest bekende vormen zijn lease, factoring en crowdfunding. Wij bieden ongekende mogelijkheden voor verschillende financieringsvormen. Ook het stapelen van verschillende financieringsvormen is zeer populair. Hierbij wordt de totale financieringsbehoefte ingevuld met diverse financieringsvormen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand dat wordt gefinancierd door de bank, met een deel crowdfunding en een deel eigen middelen. Je bent eigenaar of mede-eigenaar van een eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap, naamloze vennootschap of zelfstandige, dan kan je bij ons terecht voor een financiering. Natuurlijk ook voor alternatieve financieringen eventueel via crowdfunding, lease of informal investors.

Fin-Match Onafhankelijk adviseur

Fin-Match adviseert alle financieringsvormen

De traditionele financiering wordt veelal door de banken en grote financiële instellingen verstrekt. Het is steeds moeilijker geworden voor ondernemers om bij de grote banken een lening te krijgen. Wij helpen jouw onderneming weer aan een financiering. Wij kunnen niet beloven dat je altijd in aanmerking komt voor een financiering, maar er zijn gelukkig meerdere (alternatieve) financieringsmogelijkheden. We adviseren wat het beste is voor jou en je onderneming en uiteraard begeleiden wij je in het hele proces. Ook het niet afsluiten van een financiering kan in sommige gevallen het beste advies zijn. Neem nu gratis en vrijblijvend contact met ons op om jouw financieringsaanvraag te bespreken.

Voordelen van alternatieve financieringsvormen

  • Voor de ondernemer is het een voordeel om meer keuze te hebben en daarnaast niet afhankelijk te zijn van de eisen van de bank voor een zakelijke lening. Als ondernemer kan je de financieringsvorm kiezen die het beste bij je bedrijf past.
  • Door middel van stapelfinanciering is het eenvoudiger voor de ondernemer om de hoofdsom te spreiden over verschillende financiers en financieringsvormen.
  • Via fintech bedrijven zijn er veel mogelijkheden bijgekomen waardoor het eenvoudiger is om financieringen online te verkrijgen.
  • Alternatieve financiers vragen vaak minder zekerheden dan een bank. Denk hierbij aan een onderpand of privé borgstelling. Dit biedt jou meer flexibiliteit en vrijheid.
Menu