Financieren bedrijfsovername

Financieren en begeleiden van bedrijfsovernames

Bedrijfsovernames zijn een relatief gecompliceerd proces. Het helpt dan flink wanneer je op dit gebied al een ruime ervaring hebt weten op te bouwen. Bij Fin-Match weten we als geen ander wat er bij bedrijfsovernames komt kijken. Wij specialiseren ons dan ook in het begeleiden van het proces van bedrijfsovernames en het financieren van de overname.

Wij merken in de praktijk dat het bijzonder zinvol is om ons zo snel mogelijk bij dit proces te betrekken. Op het moment dat een deal namelijk al gesloten is en de financiering nog niet rond blijkt, moet men vaak weer terug naar de tekentafel. Dit kost onnodig extra tijd. Hoe sneller wij ondersteuning bieden bij een bedrijfsovername, hoe sneller wij de financiering ervan kunnen organiseren.

Stappenplan bedrijfsovername met Fin-Match

Om je een duidelijk beeld te geven van wat we precies doen en hoe we een bedrijfsovername gefaseerd aanpakken, nemen we je graag mee in ons stappenplan. Deze ziet er in het algemeen als volgt uit:

  1. Opvragen noodzakelijke informatie: De noodzakelijke informatie vormt de basis voor de start van een bedrijfsovername. Denk dan bijvoorbeeld aan een verkoopmemorandum en de jaarcijfers. Tezamen geeft alle noodzakelijke informatie een duidelijk beeld van hoe een bedrijf ervoor staat.
  2. Toetsen waardebepaling van de aandelen en beoordelen van de ontvangen stukken: De tweede stap is het analyseren van de beschikbare gegevens. We gaan zeer gericht kijken of alle informatie klopt en of het voldoet aan de verwachtingen.
  3. Begeleiding en opstellen intentieovereenkomst: Vervolgens gaan de gesprekken plaatsvinden en zorgen wij voor de juiste begeleiding. We leiden de gesprekken in de juiste banen en stellen een intentieovereenkomst op.
  4. Onderhandelen: Daarna is het tijd voor de onderhandelingsfase. De voorwaarden worden door beide partijen stevig onder de loep genomen. Het doel van de onderhandelingen is om tezamen tot een koopovereenkomst te komen waar beide partijen akkoord mee gaan.
  5. Boekenonderzoek: Due dilligence is een essentieel onderdeel van de begeleiding bij een bedrijfsovername. Bij Fin-Match laten we het liefst niks aan het toeval over. We doen een boekenonderzoek om te bevestigen wat de andere partij tijdens de gesprekken heeft aangegeven.
  6. Het organiseren van de financiering voor de overname: Wanneer alle eerdergenoemde stappen positief zijn doorlopen, is het tijd voor de laatste fase; het organiseren van de overnamefinanciering. Dit is het punt waarop wij onze expertise over financieren aanboren om de laatste stap te zetten richting een succesvolle overname.

Zit je momenteel dus te denken aan een overname of bevind je je middenin onderhandelingen? Dan zetten we bij Fin-Match graag onze kennis in om dit in goede banen te leiden. Via onze bovenstaande werkwijze zijn wij van mening dat we van grote toegevoegde waarde zijn bij dit proces. Onze ervaring op dit gebied stelt ons in staat om de bedrijfsovername niet alleen te financieren, maar om je er ook echt bij te begeleiden.

Fin-Match is tevens financieringspartner van Brookz.nl .

Menu