Fin-Match bedrijfsfinanciering Almere

Almere Zaken: Fin-Match helpt ondernemers

Voor MKB-ondernemers is het een enorme zoektocht om hun weg te vinden in het oerwoud aan financierings-mogelijkheden. “Wij nemen die zorg volledig uit handen en begeleiden ondernemers van begin tot eind naar de beste financiële match”, vertellen Almeerders Richard Treffers en Istvan Pinter van Fin-Match Bedrijfsfinancieringen. 

Nieuwe partijen spelen een steeds grotere rol bij het verkrijgen van financiering voor het MKB. “Dit biedt veel kansen voor ondernemers, maar leidt ook tot onduidelijkheid omdat zij door de bomen het bos niet meer zien”, aldus Richard en Istvan. Het is hun missie om ondernemers in het MKB hun ambities te laten realiseren met behulp van een passende bedrijfsfinanciering. “Of ondernemers nu willen groeien, een bedrijf willen starten of een tijdelijk overbruggingskrediet nodig hebben in een moeilijke tijd; wij begeleiden ze in hun zoektocht naar financiering, zodat zij zich volledig kunnen richten op het ondernemen zelf. Daarnaast is de kans op een succesvolle financiering groter, wanneer je de financieringsaanvraag professioneel hebt voorbereid.”

Ervaring en netwerk

Richard en Istvan hebben ruim tien jaar ervaring met het financieren van ondernemers. “Wij kennen elkaar via de ABN AMRO bank in Almere Stad, waar we in 2009 op precies dezelfde dag kwamen werken”, vertelt Richard. “We hebben onder andere ondernemers begeleid bij de start van hun bedrijf, bij overnames en tijdens zwaar weer.”

Twee jaar geleden maakten ze allebei de overstap naar een andere werkgever. Richard ging naar de Rabobank Almere, waar hij vooral lokale bedrijven in Almere hielp om groei te financieren. Istvan ging aan de slag bij een Fintech bedrijf, een online leen- en crowdfund-platform. “Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende financieringsmogelijkheden. Zo wordt ook crowdfunding steeds meer ingezet voor het MKB, volledig of deels”, vertelt hij.

Onafhankelijk

Uiteindelijk besloten zij in mei dit jaar hun krachten te bundelen en hun eigen bedrijf te starten. “Met Fin-Match zijn wij geheel onafhankelijk en kunnen we volledig vanuit het belang van de klant denken en handelen. Wij krijgen ook geen commissie, daarom kunnen wij voor de klant echt op zoek gaan naar de best passende financiering. Dit kan via een bank zijn, via crowdfunding, lease of een combinatie van verschillende financieringsvormen. We hebben een groot en betrouwbaar netwerk, waaronder banken, crowdfundplatforms en andere financiers.”

Werkwijze

Fin-Match gaat voor maatwerk. “Onze werkwijze verloopt via vier stappen, te beginnen met een gratis QuickScan”, vertelt Richard. “We luisteren goed naar de wensen en ambities van de klant en kunnen snel een richting van de mogelijke financieringsoplossingen aangeven. De tweede stap is het opstellen van een adviesplan en het bevestigen van onze kosten, zodat klanten achteraf nooit voor verrassingen komen te staan.”

Financieringsaanvraag

Vervolgens wordt een financieringsaanvraag geschreven. “Een professionele financieringsaanvraag vergroot het de slagingskans op een financiering”, benadrukken Richard en Istvan. De laatste stap is het selecteren van kredietverstrekkers en het onderhandelen over de voorwaarden. “Wij gaan actief op zoek naar de beste financieringsoplossing tegen de beste voorwaarden. Alle opties liggen open en alle mogelijkheden worden vergeleken om tot een goed advies te komen.” Na de keuze voor een of meerdere geldverstrekkers stopt de samenwerking overigens niet. “Wij blijven klanten ondersteunen tot de financiering daadwerkelijk loopt en bieden indien gewenst ook nazorg.”

Overige dienstverlening

Fin-Match verleent naast de toegang tot financiering ook begeleiding bij financiële problemen van ondernemingen en bedrijfsovernames. “Verder zijn wij sparringspartner voor ondernemers die bijvoorbeeld vragen hebben over de toekomst van hun bedrijf of problemen ondervinden bij het realiseren van hun doelstellingen.”

Zie het artikel op: https://www.almerezaken.nl/

Menu